*Nettavisen* Nyheter.

Paven krever tostatsløsning

Foto: ALBERTO PIZZOLI (AFP)

Pave Benedict kaster seg ut i Palestina-konflikten under Israel-besøk.

11.05.09 13:30

Paven ankom Israel mandag og ble møtt av statsminister Benjamin Netanyahu på flyplassen i Tel Aviv. I løpet av de neste fem dagene skal paven besøke historiske steder tilknyttet Jesu liv, samt holde samtaler med både israelske og palestinske ledere.

Tostatsløsning
Paven fremmet også Vatikanets nye syn på Israel-Palestina-konflikten og påkalte en tostatsløsning, melder Reuters. Dette er en politisk retning som strider imot den nye israelske regjeringen.

- Jeg ber alle de ansvarlige om at de utforsker alle muligheter i søken på en rettferdig løsning på disse omfattende vanskelighetene, slik at begge folkeslagene kan leve i fred i et eget hjemland innenfor sikre grenser som er internasjonalt anerkjent, sa paven i en tale på flyplassen.

Les også: UD: - Dette er uakseptabelt

Selv om paven aldri brukte ordet stat, så er det ingen tvil om at han poengterte kirkens syn på at det må etableres en palestinsk stat.

Netanyahu har så langt nektet å åpne opp for en tostatsløsning til tross for enormt press fra USA og andre allierte.

Høstet kritikk
Paven har allerede høstet kritikk fra mange israelere for å støttet en biskop utenfor Den katolske kirke som har avvist omfanget av Holocaust.

Han har også blitt kritisert for å støtte pave Pius XII som var Den katolske kirkens overhode under andre verdenskrig. Israel har flere ganger uttrykket at Vatikanet ikke gjorde nok under Holocaust.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.