RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Paven talte fra sykehuset

Sist oppdatert:
Pave Johannes Paul II ga sin ukentlige velsignelse fra et vindu på sykehuset i Roma søndag. Det er første gang han viser seg offentlig siden han ble syk.

Paven uttrykte takknemlighet for alle støtte han har mottatt den siste uken, og lovet å fortsette sitt kall til tross for sine helseproblemer.

- På dette sykehuset, midt blant andre syke mennesker som mine kjærlige tanker går til, kan jeg fortsette å tjene kirken og hele menneskeheten, sa paven i en uttalelse lest opp av erkebiskop Leonardi Sandri, en argentinsk talsmann for Vatikanet.

En tilsynelatende opplagt pave viste seg sammen med erkebiskopen i et åpnet vindu på sykehuset Agostino Gemelli søndag formiddag, melder AP.

Dette er første gang paven viser seg offentlig etter siden han ble sendt til sykehus med pusteproblemer tirsdag.

Fire gigantiske storskjermer var på forhånd satt opp på plassen foran Peterskirken i påvente av pavens velsignelse. Hundrevis av pilegrimmer applauderte begeistret da bildet av deres hellige leder kom til syne på storskjermene på Petersplassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere