Paven talte mot krig og terrorisme

Foto: (Foto: Scanpix7EPA/MAURIZIO BRAMBATTI)

Pave Johannes Paul II ba om at kjærligheten måtte seire i kampen mot terrorisme og kriger i Afrika, Irak og Midtøsten i sin tale under messen på Petersplassen første påskedag.

11.04.04 14:29

Titusenvis av troende hadde samlet seg på plassen utenfor Peterskirken i forbindelse med seremonien.

- Måtte fristelsen til å søke hevn vike for mot til å tilgi. Måtte livet og kjærlighetens kultur gjøre dødens logikk virkningsløs, sa paven under den tradisjonsrike velsignelsen «Urbi et Orbi», «til byen og verden».

- Måtte menneskeheten finne styrke til å møte det umenneskelige og dessverre økende fenomenet terrorisme, som forkaster livet og bringer lidelse og usikkerhet inn i livet til så mange hardt arbeidende og fredelige mennesker, sa den 83 år gamle paven. Han virket relativt frisk tross alderen og helseplagene han lider av.

Årets påskefeiring i Vatikanstaten var preget av svært strenge sikkerhetstiltak av frykt for mulige terrorangrep. Skarpskyttere var utplassert på takene rundt Petersplassen og tilhørerne fikk veskene gjennomsøkt og måtte gå gjennom metalldetektorer på vei inn på Petersplassen. Luftrommet over Roma var dessuten stengt for flytrafikk for dagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.