RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pavens tilstand er stabil

Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi
Sist oppdatert:
Pave Johannes Paul II har fortsatt litt feber, og kommer til å bli værende på sykehus i noen dager fremover, opplyser hans talsmann.

Paven ble innlagt på sykehus på grunn av pusteproblemer tirsdag kveld. Han hadde en rolig natt, og fikk hvile «ganske bra», opplyser pavens talsmann Joaquin Navarro-Valls, sier 84-åringen ble innlagt «for sikkerhets skyld».

Til nyhetsbyrået AP opplyser Navarro-Valls at paven har komplikasjoner som følge av influensaen han pådro seg søndag. Han har akutt betennelse i luftrøret, noe som gjorde at han fikk problemer med å puste.

Navarro-Valls benekter nyhetsmeldinger om at paven har gjennomgått datascanning, og at han er innlagt på klinikkens intensivavdeling. Paven deltok onsdag morgen i bønn, og tilstanden ble betegnet som så tilfredsstillende at Navarro-Valls dro hjem fra sykehuset.

Pave Johannes Paul pådro seg søndag influensa, og måtte avlyse planlagte audienser og møter både mandag og tirsdag. Sent tirsdag kveld ble han i all hast innlagt ved Gemelli-klinikken i Roma på grunn av pustevansker.

Paven har i en årrekke slitt med svekket helse, hovedsakelig fordi han er rammet av Parkinsons sykdom. Influensaen skal ha forverret sykdomsbildet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere