*Nettavisen* Nyheter.

Pavens tilstand er stabil

Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi

Pave Johannes Paul II har fortsatt litt feber, og kommer til å bli værende på sykehus i noen dager fremover, opplyser hans talsmann.

02.02.05 12:43

Paven ble innlagt på sykehus på grunn av pusteproblemer tirsdag kveld. Han hadde en rolig natt, og fikk hvile «ganske bra», opplyser pavens talsmann Joaquin Navarro-Valls, sier 84-åringen ble innlagt «for sikkerhets skyld».

Til nyhetsbyrået AP opplyser Navarro-Valls at paven har komplikasjoner som følge av influensaen han pådro seg søndag. Han har akutt betennelse i luftrøret, noe som gjorde at han fikk problemer med å puste.

Navarro-Valls benekter nyhetsmeldinger om at paven har gjennomgått datascanning, og at han er innlagt på klinikkens intensivavdeling. Paven deltok onsdag morgen i bønn, og tilstanden ble betegnet som så tilfredsstillende at Navarro-Valls dro hjem fra sykehuset.

Pave Johannes Paul pådro seg søndag influensa, og måtte avlyse planlagte audienser og møter både mandag og tirsdag. Sent tirsdag kveld ble han i all hast innlagt ved Gemelli-klinikken i Roma på grunn av pustevansker.

Paven har i en årrekke slitt med svekket helse, hovedsakelig fordi han er rammet av Parkinsons sykdom. Influensaen skal ha forverret sykdomsbildet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.