RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Jeanne Kornum/Scanpix)

Pedo-politiker kan få mild straff

Den danske folketingspolitikeren Flemming Oppfeldt kan slippe ut av fengsel etter to-tre måneder dersom han blir dømt for seksuelle overgrep mot en mindreårig gutt.

Selv om strafferammen for sexovergrep mot mindreårige barn er opptil åtte års fengsel, er det sannsynlig at Oppfeldt slipper billigere. De fleste som dømmes etter de aktuelle paragrafene, får fengselsstraff fra et par måneder og opptil et par år.

En 40-åring ble senest i september dømt for overgrep mot tre gutter i alderen 10-12 år og en jente på ni. Mannen fikk to og et halvt års fengsel og må betale erstatning på til sammen 160.000 kroner til de fire barna.

Flemming Oppfeldt er siktet for et konkret overgrep mot en 13 år gammel gutt, samt forsøk på - eller gjennomført - samleie med andre gutter, muligens mot betaling.

Flere av forsvarsadvokatene B.T. har snakket med, mener imidlertid at Oppfeldt kan bli straffet hardere, siden han er folkevalgt.

- En folkevalgt politiker burde oppføre seg ordentlig. Det er pinlig for alle partiene. Og det tror jeg vil påvirke straffens lengde, sier forsvarsadvokat Jens Christian von der Maase. Han tipper straffen blir omkring to og et halvt år, om Oppfeldt blir funnet skyldig. Hvis det ikke er fare for gjentakelse, kan dommen eller deler av den, bli betinget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere