RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pedofil arrestert

Sist oppdatert:
En 61 år gammel pedofilidømt mann er arrestert i forbindelse med Madeleine-saken.

Torsdag ettermiddag ble det kjent at spansk politi hadde arrestert to personer tidlig på dagen, en mann og en kvinne, i forbindelse med forsvinningen til Madeleine McCann (4).

Se nyhetsinnslaget på TV 2 Sumo:To arrestert

Senere på kvelden ble det kjent at mannen, en 61 år gammel italiener, er tidligere dømt for barnemishandling og har sonet en døm på 18 måneder i Frankrike. Mannen er også ettersøkt av franske myndigheter i forbindelse med annen kriminell virksomhet. Kvinnen som er arrestert er 61-åringens portugisiske kjæreste. Den portugisiske kvinnen er under etterforskning i forbindelse med ulovlig adopsjoner i Europa, skriver The Times.

Ble overvåket
Ifølge en spansk politikilde skal 61-åringen ha blitt overvåket etter at han 8. juni forsøkte å utpresse Madeleines foreldre for 2,5 millioner pund. Mannen hevdet nemlig at han visste hvor Madeleine befant seg, men politiet har ennå ikke klart å finne noen tydelig sammenheng mellom mannen og Madeleines forsvinning.

- Etter som etterforskningen utviklet seg, ble det kjent for etterforskerne at mannen hadde en internasjonal arrestordre utstedt av Frankrike for utukt. I tillegg har personen sonet en fengselsstraff på 18 måneder i Frankrike for barnemishandling, sier den portugisiske etterforskningssjefen Olegario Sousa.

Portugisisk politi involvert
Sousa bekrefter at portugisisk politi var involvert i politiaksjonen som fant sted i byen Algeciras sør i Spania.

- Vi trodde de muligens var involvert i Madeleine-saken. Det er en mulighet for dette, men vi har ennå ikke funnet noe konkrete beviser, legger han til.

En talsmann for foreldrene til Madeleine, Gerry og Kate McCann, sier at foreldrene først ble kjent med arrestasjonene torsdag kveld.

- Vi forsøker å ikke få opp forhåpningene fordi det er så fort gjort at de blir knust, sier Madeleines grandonkel, Brian Kennedy, på vegne av familien McCann.

Madeleine McCann (4) forsvant fra familiens ferieleilighet i Praia da Luz i Portugal 3. mai i år da foreldrene var ute og spiste middag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere