RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pedofile i Second Life

Sist oppdatert:
Pedofile lever ut seksuelle fantasier på virtuelle nettsamfunn.

Pedofile bruker virtuelle nettsamfunn som Second Life for å leve ut sine seksuelle fantasier med barn og unge.

Sky News' reporter Jason Farrell har i løpet av de siste månedene operert under dekknavn, og blant annet avslørt et eget område i Second Life kalt «Wonderland».

Ifølge reporteren er det såkalte eventyrlandet en lekeplass for barn, men også en lekeplass hvor pedofile oppdager og misbruker unge barn, melder Sky News' nettutgave.

Ser uskyldig ut
Eventyrlandet «Wonderland» ser i utgangspunktet ut som en helt vanlig lekeplass for barn. Men i stedet for å bruke huskestativ og skli på sklier, er dette også en lekeplass for helt andre aktiviteter.

- I tillegg til å leke på husker, tilbyr avatarer (virtuelle figurer) av barn sex. Dette er virtuelle barn i alle aldere - helt ned i spedbarnsalderen, forteller Farrell.

Etter å ha snakket med et av barna i Second Life ble reporteren tilbudt en rekke skittne og syke seksuelle tjenester, og Farrell forsto at hans avatar hadde blitt en del av en virtuell pedofiligruppe.

Skaper bekymring
Jim Gamble i Child Exploitation & Online Protection Agency er bekymret over utviklingen, men sier samtidig at det ikke er første gangen man ser denne typen misbruk på internett.

- Vi ser denne typen kriminalitet gang på gang, og til syvende og sist har også virtuell kriminalitet virkelige ofre, sier Gamble til nettstedet.

Men det er ikke misbruket i den virtuelle verdenen som skaper størst bekymring.

- Min bekymring er når de tar steget ut fra den virtuelle verdenen og tar med seg fantasiene sine ut i det virkelige livet og lever dem ut, sier han.

Se intervjuet på Sky News her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere