RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pedofilidom utsatt

Sist oppdatert:
Dommen mot de 65 pedofilisiktede i Frankrike har blitt utsatt i dag.

65 personer er siktet for voldtekt og salg av småbarn i Frankrike. Juryen har sittet sammen i åtte dager, og dommen skulle egentlig falt onsdag ettermiddag. Den ble imidlertid utsatt på ubestemt tid, skriver Associated Press. Saken har vært behandlet i en domstol i byen Angers, hvor overgrepene skal ha skjedd. Den er en av de mest omfattende i Frankrike noensinne.

Påtalemyndigheten mener 45 barn i alderen 6 måneder til 14 år ble voldtatt og misbrukt av foreldre, besteforeldre og bekjente i et arbeidsklassestrøk i Angers i tidsrommet 1999 til 2002, skriver Associated Press.

En jente skal ha blitt voldatt 45 ganger.

- Barna gråt og skrek
De voksne byttet seksuelle tjenester utført av barna mot penger, alkohol, mat og sigaretter.

- Barna gråt og skrek, sa en av de tiltalte under sitt vitnemål, skriver Associated Press.

Kvinnen gråt mens hun vitnet om hvordan hun og andre hadde tatt del i misbruket av barna. Rettsaken begynte i mars, og har rystet Frankrike etterhvert som de groteske detaljene om misbruket har kommet fram.

«Lekte doktor»
Juryen i den franske pedofilisaken har blant annet fått se vitnemål fra en nå ti år gammel jente, som fortalte om hvordan «doktorlek» utviklet seg til sexmisbruk. Hun utpekte også flere av de tiltalte ved å peke på bilder i et fotoalbum.

- Han her er slem. Han ville ikke slutte å plage meg, sa jenta, og pekte på bildet av en av de tiltalte. På spørsmål fra dommeren som foretok avhøret om hun likte å leke doktor, svarte hun bare: - Nei.

Bestefaren til noen av barna skal ha filmet voldtekter og andre overgrep.

Voldatt av morens kjæreste
10-åringen er datter av to av de tiltalte i saken. De to skal ifølge påtalemyndighetene være blant de som organiserte pedofiliringen.

Pedofilisaken ble kjent i 2000, da en 16 år gammel jente hevdet hun var blitt voldtatt av morens kjæreste og hans bror. Avsløringene har siden rystet byen Angers, drøyt 26 mil sørvest for Paris.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere