RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Jeanne Kornum/Scanpix)

Pedosiktet politiker løslates

Sist oppdatert:
Det tidligere danske folketingsmedlemmet Flemming Oppfeldt som er siktet for seksuelle overgrep mot en 13 år gammel gutt blir løslatt fra varetekt.

En dansk rett har bestemt at det ikke lengre er grunnlag for å holde Oppfeldt fengslet, ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

48-åringen er siktet for å ha misbrukt en 13-åring han inviterte hjem til seg.

Oppfeldt har sittet i varetekt siden 19. oktober etter folketinget opphevet hans immunitet. Varetektsfengslingen er forlenget flere ganger, senest i byretten i København tirsdag. Byrettens avgjørelse ble imidlertid anket og avgjørelsen er nå omgjort.

I tidligere politiavhør har han innrømmet å ha hatt sex med 13-åringen, men hevder at han er uskyldig fordi han trodde gutten var 15 år og dermed over den seksuelle lavalderen.

Flemming Oppfeldt er redaktør og selvstendig næringsdrivende. Han var medlem av Folketinget fra 1994 til 1998, og igjen fra 2001, men trådte ut etter pedofilibeskyldningene mot ham kom opp i høst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere