RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pensjonert etterforsker avslører sjokkerende teori om Madeleine McCann


Den pensjonerte politietterforsker Dave Edgar tror Madeleine McCann fortsatt kan være i live.
Den pensjonerte politietterforsker Dave Edgar tror Madeleine McCann fortsatt kan være i live. Foto: Foto: Scanpix (fotomontasje)
Sist oppdatert:
Utelukker ikke at Madeleine McCann fortsatt er i live og bor i Portugal.

En pensjonert politietterforsker, som arbeidet med Madeleine McCann-forsvinningen, snakker ut om sin oppsiktsvekkende teori om at jenta fortsatt er i live og bor i Portugal.

Dave Edgar jobbet som privatetterforsker for McCann-familien i tre år før Scotland Yard opprettet en egen etterforsking i saken i 2011.

- Hun kan i teorien være hvor som helst i verden, men jeg tror hun fortsatt er i Portugal, sier Edgar til The Sun.

- Sjansen for at hun ble smuglet ut av landet, uten å bli oppdaget, er lite trolig. Det er noen i Portugal som har kunnskap om hvor hun er og hva som skjedde, sier han.

- Bor sammen med sin kidnapper

Edgar tror at Madeleine, som ville vært 15 år gammel om hun fortsatt er i live, kan bo sammen med sin kidnapper i et bortgjemt hus i innlandet i Algarve i Portugal.

- Det er fullt mulig at Madeleine fortsatt er i live og blir skjult et eller annet sted, og at hun ikke har noen anelse om at det pågår en verdensomspennende jakt for å finne henne, sier Edgar.

Han tror jenta ble bortført av et kriminelt, pedofilt nettverk, og oppfordrer de skyldige til å stå fram.

- Det er aldri for sent, sier han.

Scotland Yard ber om mer penger

Det har nå gått elleve år siden den britiske jenta Madeleine McCann forsvant sporløst fra en ferieleilighet i Algarve i Portugal i 2007.

Britiske etterforskere har jobbet i syv år med saken, som trolig er verdens mest omtale forsvinningssak.

Spesialenheten Operation Grang ble etablert i 2011 for å fortsette etterforskningen av den forsvunne jenta, etter at portugisisk politi henla saken.

I mars måned fikk enheten innvilget ytterligere 154.000 pund for å fortsette etterforskningen i seks nye måneder. Nå har de bedt innenriksdepartementet om nye midler for å fortsette etterforskningen i ytterligere seks måneder.

Innenriksdepartementet opplyser at den britiske etterforskningen har så langt kostet skattebetalerne 11,6 millioner britiske pund, som tilsvarer 124 millioner kroner i dagens kurs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere