RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pentagon dropper Halliburton

Foto: Scanpix
Det amerikanske forsvarsdepartementet avslutter en avtale som har gitt energigiganten Halliburton enerett til å forsyne de amerikanske styrkene i Irak med drivstoff.

Halliburton ble tidligere ledet av visepresident Dick Cheney, og et av konsernets datterselskap er blitt beskyldt for å ta altfor høy pris for bensinen som er blitt solgt til okkupasjonsstyrkene, melder NTB.

Diskutert lenge
Talsmenn for forsvarsdepartementet sier endringen i styrkenes ordning for drivstoffkjøp har vært diskutert i lang tid, ifølge avisa Washington Post. Departementet avviser at avslutningen av Halliburton-avtalen har forbindelse med påstandene om overprising.

Anbudsrunde
En ny drivstoffleverandør skal nå plukkes ut gjennom en anbudsrunde. Bush-regjeringen har lenge blitt kritisert for å ha gitt lukrative kontrakter i Irak til Dick Cheneys gamle selskap, uten å legge oppdragene ut på anbud.

At avtalen om leveranser av bensin, parafin og gass til de amerikanske styrkene opphører, vil ikke ha betydning for de andre oppdragene Halliburton og datterselskapet Kellogg Brown & Root utfører for det amerikanske forsvaret i Irak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere