RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Peres krever nyvalg i Israel

Sist oppdatert:
Det israelske Arbeiderpartiet krever nyvalg etter at statsminister Ariel Sharon led et sviende nederlag i Likud-partiets avstemning om tilbaketrekking fra Gazastripen.

Valgdagsmålingene viser at Ariel Sharon tapte stort når Likud-partiet stemte for hans forslag om tilbaketrekning fra Gazastripen.

- Dette avslaget viser at en minoritet her i landet tvinger sin vilje på flertallet, og den eneste veien ut av denne situasjonen er å holde nyvalg, sier partiets leder Shimon Peres.

Han får støtte fra Zahava Gal-On som sitter i Knesset for Yossi Beilins nye parti, Yahad. Hun vil fremme forslag om å oppløse nasjonalforsamlingen og krever i likhet med Peres Sharons avgang.

Partiene på ytre høyre fløy legger ikke skjul på at de gleder seg over Sharons nederlag, og håper dette tvinger ham til å legge vekk planen om tilbaketrekking fra palestinske områder.

- Han må straks skrinlegge planen, sier Shaul Yahalom fra Det nasjonale religiøse partiet.

Effi Eitam, som sitter i regjeringen for partiet, mener Sharon umulig kan søke støtte verken i regjeringen eller Knesset for sin plan, all den tid hans eget Likud-partiet har forkastet den.

Det mener derimot visestatsminister Ehud Olmert, som hevder tilbaketrekkingen må gå som varslet.

- Vi har ikke noe annet valg enn å fortsette. Det israelske folk har ikke noe annet valg, om vi ønsker å redusere terroristangrepene, sier Olmert i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere