RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Persson får dobbel lønn – helt lovlig

Foto: Scanpix/AFP
Sist oppdatert:
Sveriges tidligere statsminister får over 100 000 i måneden fra Riksdagen, samtidig som han tjener penger på konsulentoppdrag.

Sveriges tidligere statsminister Göran Persson drar inn nærmere 102.000 kroner i ventelønn. Samtidig tjener han store summer på konsulentoppdrag.

Sluttvederlaget for svenske statsråder ligger på 82.000 kroner i måneden, og 102.000 for statsministeren. Ifølge regelverket skal lønnsarbeid innrapporteres og trekkes fra på summen. Dette har ikke Persson gjort, skriver Dagens Nyheter.

Dette til tross for at han denne sommeren har hatt flere konsulentoppdrag.

- Ifølge regelverket skal lønnsinntekter trekkes av fra sluttvederlaget. Men jeg er ikke lønnsmottaker. Jeg driver næringsvirksomhet der jeg utfører konsulentoppdrag, sier Persson til DN.

Alle pengene Persson har tjent på konsulentoppdraget har gått rett inn i firmaet. Der kan han trekke fra utgifter for gården han driver i Sörmland. Dermed går ikke firmaet med overskudd som kan trekkes fra sluttvederlaget.

-Det finnes klare regler for dette. Jeg har satt meg nøye inn i regelverket og kommer selvsagt til å følge det, sier Persson.

Peter Eriksson, talsmann for miljøpartiet, sier det neppe har hensikten med regelverket at man skal kunne ha inntekt fra Riksdagen samtidig som man har andre inntekter, sier Eriksson til Expressen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere