RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Persson skylder på UD

Sist oppdatert:
Sveriges statsminister Göran Persson utpeker tjenestemenn i Utenriksdepartementet som årsaken til at regjeringen reagerte sent på flodbølgekatastrofen.

Til tross for at svenske UD hadde opplysninger om at mange svensker var rammet av katastrofen, ventet departementet helt til 3. juledag med å informere Persson og utenriksminister Laila Freivalds.

Det hevdet Persson overfor pressen etter statsråd på slottet onsdag, skriver Dagens Nyheter.

- Det er åpenbart at det fantes innkommende fakser hos UD som vi ikke fikk se, sier Persson.

- Skylder ikke på noen
Persson legger ikke skjul på at han mener tjenestemenn i UD har håndtert informasjonen feil.

- Ingen politiker håndterer innkommende informasjon, påpeker den svenske statsministeren.

På spørsmål om det ikke er urettferdig å legge skylden på tjenestemenn i UD, sier Persson at han ikke legger skylden på noen - bare beskriver hva som har skjedd.

- Det er også urettferdig å peke ut en statsråd eller noen andre som er ansvarlige og ikke får informasjon, mener Persson.

Kungen takket
Kong Carl Gustav klagde i et intervju med Dagens Nyheter tidligere denne uken over at han ikke fikk informasjon fra regjeringen før et og et halvt døgn etter katastrofen i Sørøst-Asia.

Persson har ikke oppfattet intervjuet som kritikk mot ham selv eller regjeringen. Han understreker at kongen i statsråd takket regjeringen for arbeidet etter flodbølgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere