RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Peter Madsen har tilstått å ha partert journalisten Kim Wall


INNRØMMER PARTERING: Peter Madsen innrømmer å ha partert Kim Wall. Politiet har tidligere funnet deler av Wall på ulike steder i Køge Bugt utenfor København.
INNRØMMER PARTERING: Peter Madsen innrømmer å ha partert Kim Wall. Politiet har tidligere funnet deler av Wall på ulike steder i Køge Bugt utenfor København. Foto: Montasje: Scanpix
Sist oppdatert:
Peter Madsen er siktet for å ha drept og partert journalist Kim Wall.

Madsen har han erkjent at det var ham som parterte liket i etterkant, og har deretter kastet delene ut i havet.

- Denne forklaringen gir naturligvis anledning til at politiet innhenter diverse supplerende erklæringer fra både rettsmedisinere og forsvarets ubåteksperter, sier visepolitiinspektør Jens Møller Jensen i en uttalelse.

Dansk politi opplyste også i en  pressemelding at Madsen har forklart at Wall døde av kullosforgiftning i ubåten på et tidspunkt han selv befant seg på ubåtens dekk. Dette ble senere avkreftet.

Han hevder fremdeles at han ikke vet hvorfor hun døde.

Utvidet siktelse

Siktelsen mot Madsen er dessuten utvidet til også å omfatte seksuell omgang under særdeles skjerpende omstendigheter. Det er knyttet opp mot stikkskader hun er påført i underlivet, opplyser dansk politi.

Den utvidede siktelsen er basert på forklaringer Madsen har gjort i avhør med politiet 14. oktober. Madsen nekter fortsatt for å ha drept Wall og for seksuell omgang, og har forklart at han parteringen var en panikkhandling.

Les også: Sag knyttes til drapet på Kim Wall

Dykkere har gjennomført flere dykk i Køge Bugt de siste dagene, men uten resultater. Politiet mangler fortsatt Walls armer og to mobiltelefoner. Det vurderes fortløpende om dykkersøkene skal avsluttes eller om andre søk, for eksempel med sonar, skal settes i gang.

Forlenget varetekt

Tirsdag skulle Madsen nok en gang møtt i retten for å forhandle om varetektsfengsling, men Madsen har akseptert å bli sittende bak lås og slå fram til 15. november, opplyser hans forsvarer.

– Jeg har nettopp gitt beskjed til statsadvokaten at min klient er innforstått med en forlengelse på samme grunnlag som tidligere, fram til den 15. november. Jeg har ikke ytterligere kommentarer, sier forsvarer Betina Hald Engmark til Danmarks Radio.

Dato for rettssak

Saken mot Madsen er nå forhåndsberammet, og er satt opp i København tingrett. Det er satt av åtte dager til rettssaken, som starter 8. mars.

– Vi er kommet såpass langt i etterforskningen at vi regner med å være ferdige til denne datoen, opplyste politiet på en pressekonferanse mandag.

Politiet har undersøkt Madsens klær for DNA-materiale fra Kim Wall, noe de også har funnet. Dette er imidlertid mindre interessant nå som Madsen har tilstått parteringen, opplyser politiet.

Ubåteier Peter Madsen er siktet for å ha drept journalisten da hun var med på en reportasjetur 11. august, og for likskjending. Den eksentriske oppfinneren har tidligere hevder at Wall mistet livet da hun fikk en 70 kilo tung luke i hodet og deretter falt ned på metalldekket inne i ubåten.

Les også: Ubåt-saken: Har funnet Kim Walls hode og bein

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere