RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Petersen hengt ut som «likturist»

Den danske avisen BT forteller i søndagens avis om likturister som har blitt et problem i Thailand. Som illustrasjon bruker avisen et bilde av den norske utenriksministeren Jan Petersen.

Avisen forteller om hvordan turistene forsøker å snike seg inn på plassen hvor omkomne etter flødbølgen ligger. Nødhjelpsarbeidere skal etter hvert ha observert et stigende antall turister, som verken har mistet eller savner noen etter katastrofen, gå rundt blant likene å ta bilder.

Til artikkelen bruker avisen i søndagens papirutgave et bilde av utenriksminister Jan Petersen, ifølge Dagbladet.no.

«Nysgjerrige turister vil ha bilder av de mange døde etter flodbølgen i Thailand. Et nyopprettet vaktvern skal holde de vekk fra likene», heter det i bildeteksten.

Bildet også ute på internett til en artikkel lagt ut 22.30 lørdag kveld, men dette er nå kuttet, slik at Petersen ikke synes.

Redaksjonssjef Steffen Boye i BT beklager feilen overfor og forteller de har fått mange eposter fra nordmenn bosatt i Danmark.

- Vi fikk en henvendelse fra ambassaden med en henvisning om å fjerne bildet fra vår internettutgave. Og det har vi selvfølgelig gjort, sier Boye til Dagbladet.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere