RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Petersen kritiserer fangebehandling

Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
Sist oppdatert:
- Overgrepene i Abu Ghraib-fengslet i Irak er intet mindre enn rystende, sa u tenriksminister Jan Petersen i sin utenrikspolitiske redegjørelsen mandag.

- Jeg tror heller ikke det kan være noen tvil om at det irakiske folks tillit til USA, til de amerikanske styrkene og til de vestlige lands demokratiske verdier mer generelt er svekket som følge av det som er skjedd, sa Jan Petersen i Stortinget mandag.

Han understreket at de amerikanske myndighetene må komme til bunns i det som er skjedd og at "alle relevante ansvarsforhold" blir avdekket.

Jan Petersen mener sikkerheten i Irak må bli bedre for at den politiske utviklingen skal fortsette. En gruppe stabsoffiserer blir igjen i Irak når suvereniteten overføres til de irakiske overgangsmyndighetene 1. juli. Offiserene skal blant annet delta i planlegging og ettereretning.

- I tillegg vil vi bidra med militært personell som sammen med kolleger fra flere andre land skal hjelpe til med gjenoppbyggingen av det irakiske forsvaret. En slik opplæring er viktig nettopp fordi den vil bidra til å sette irakerne i stand til selv å ivareta sin sikkerhet. sa Petersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere