RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Petersen møter Tamiltigrene

Sist oppdatert:
Jan Petersen ankom lørdag morgen hovedstaden i den opprørskontrollerte delen av Sri Lanka for å møte den beryktede lederen for Tamiltigrene.

Utenriksminister Petersen ankom lørdag morgen opprørshovedstaden Kilinochchi for å møte Tamiltigrenes leder Velupillai Prabhakaran. Målet er å lette hjelpearbeidet etter flodbølgekatastrofen i de opprørskontrollerte delene av Sri Lanka, melder Associated Press.

Krangling mellom opprørerne og myndighetene om levering av nødhjelp har gjort den hardt pressede våpenhvilen i landet enda skjørere. Under lørdagens samtaler vil fokus ligge på nødhjelpsarbeidet, men Petersen og opprørerne er også ventet å diskutere en eventuell gjenopptakelse av fredsavtaler for å få slutt på øyas borgerkrig.

Sikkerhetstiltakene rundt besøket var svært strenge, og journalister slapp ikke inn på området der utenriksministeren skulle møte Prabhakaran.

Den norske delegasjonens ankomst ble forsinket med noen få timer fordi Petersens helikopter måtte lande halvveis fra Colombo grunnet dårlig vær. Resten av reisen måtte foretas med bil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere