Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Petersen overså Irak-problem

Foto: (Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen)
Utenriksminister Jan Petersen unnlot omhyggelig å komme inn på den norske Irak-styrkens rolle da han tirsdag holdt sin halvårlige utenrikspolitiske redegjørelse i Stortinget.

Debatten om reglene for hva soldatene kan gjøre, ble ikke nevnt med et eneste ord.

SV-leder Kristin Halvorsen vil ikke gå så langt som å kalle det arrogant å omgå hele problemstillingen, men hun synes det ville vært klokt av utenriksministeren å "kvittere ut saken".

- Han kunne godt ha bekreftet det forsvarsministeren og forsvarssjefen sa i går, nemlig at de norske unntakene står over de generelle engasjementsreglene. Regjeringen mener åpenbart at det ikke er noen uklarheter rundt de norske soldatenes oppgaver i Irak, sier Halvorsen.

Hun mener det motsatte og beklager at det hele nå vil bli dratt ut til debatten om den utenrikspolitiske redegjørelsen torsdag. Hvis det er sider av det norske engasjementet som ikke kan diskuteres offentlig, synes Halvorsen regjeringen bør innkalle til et nytt møte i den utvidede utenrikskomité.

Arbeiderpartiets utenrikspolitiske talsmann Thorbjørn Jagland sier han er fornøyd med og stoler på regjeringens tidligere orienteringer og ser ingen grunn til å trekke denne saken videre.

(NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!