*Nettavisen* Nyheter.

Petersen ser alvorlig på barnetortur

Foto: Tor Richardsen / SCANPIX

Utenriksminister Jan Petersen (H) ser alvorlig på påstandene om barnemishandling av amerikanske soldater i irakiske fengsler, men avviser at Norges bidrag i Irak skal trekkes.

- Vi ser selvsagt svært alvorlig på påstandene. Vi har tidligere reagert skarpt på lignende saker, og har allerede vært i kontakt med amerikanske myndigheter for å få bekreftet påstandene, sier utenriksminister Jan Petersen (H), til NTB fra India hvor Petersen er på tjenestereise.

Utenriksministeren synes det er vanskelig å si noe konkret om hvordan Norge skal reagere på saken, før påstandene er tilstrekkelig verifisert.

SVs generalsekretær Bård Vegard Solhjell mener saken må få følger for Norges samarbeid med USA framover. Utenriksministeren avviser imidlertid at Norges bidrag til utvikling og stabilisering i Irak skal trekkes tilbake på grunn av påstandene:

- Hvis irakerne skal styre sitt eget land er de helt avhengige av sikkerhet. Det ville være helt galt å la irakerne seile sin egen sjø på grunn av dette, sier Petersen som hevder SV «bør interesserer seg vesentlig mer for de sivile irakerne.»

Det var i det tyske fjernsynsprogrammet Report Mainz vitner mandag fortalte at amerikanske soldater har mishandlet barn i fengsler i Irak. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.