Gå til sidens hovedinnhold

Phuket: Populært og overbefolket

Smertegrensen for turisme til Phuket er nådd, det mener i alle fall danskene.

(SIDE2): Thailand som reisemål vokser for hvert år. I fjor var det 128.000 dansker som tok turen østover og Norge ligger like bak.

Så langt har danskene i all hovedsak oppholdt seg på halvøya Phuket, men nå begynner kapasiteten å bli sprengt i høysesongen, skriver nettstedet Rejseliv. Direktør for charterselskapene Spies og Tjæreborg i Danmark, Jan Vendelbo, kaller området det rene sirkus.

Har flyttet på gjestene
Lena Petersson hos norske Star Tour kjenner seg ikke igjen i problematikken.

- Vi opplever at det fortsatt er mye plass på Phuket, men i tillegg har norske turister allerede forflyttet seg sørøstover, mot Krabi-regionen. Her er det flere øyer å velge i og det har vært en stor suksess, forklarer informasjonssjefen.

- Vi flyr jo alle inn til flyplassen på Phuket, men derfra reiser våre gjester både mot øyene i sør og nordover langs kysten. Vi har en god miks av destinasjoner i Thailand og det har vi hatt lenge. Danskene har kanskje holdt seg mer til en plass, undrer hun.

Fortsatt et paradis
Petersson synes det er drøyt å kalle Phuket for overbefolket. Hun vil fortsatt beskrive området som et paradis.

«Det er mange paradis som kommer og går, men Thailand består.»

Det er en frase hun liker å bruke, for Star Tour har sendt folk til Thailand i 12 år og responsen har vært overveldende.

- Fortsatt har ikke «alle» vært der, men de som har tatt turen er veldig fornøyd, for Thailand har noe for alle.

Hopper rundt
Øyhopping er noe hun gjerne trekker frem som en populær norsk aktivitet på pakketuren.

- Her er barnefamiliene helt med, for øyhopping er ikke bare noe som backpackere driver med. Mange tar noen dager på hotell og så reiser de rundt på egen hånd. Hver nordmann, hver sin øy.

Til tross for at Thailand er blitt et veldig populært reisemål for charterbransjen, så har nordmenn bare sett en flik av landet, hevder Thailand-eksperten med stor T.

Les mer om ferie og reise her.

Les også:

Reklame

Siste sjanse: 10 superkupp du gjør i kveld