*Nettavisen* Nyheter.

Pianomannen og Flåtemannen naboer

Flåtemannen og Pianomannen vokste opp 17 kilometer fra hverandre.

18.05.06 13:22

Denne uken ble «Flåtemannen George Williams» avslørt som Jiri Kvapil (49) fra den tsjekkiske byen Domzlice.

Kvapil ble plukket opp i internasjonalt farvann i slutten av april, 30 nautiske mil sør for Kristiansand. Der drev han rundt på en flåte av oljefat og pallematerialer.

- Spesiell
Svenske Aftonbladet har besøkt hjembyen hans, der Kvapil er kjent som en skøyer og en temmelig spesiell fyr. Kvapils forsøk på å lure svenske myndigheter for å komme seg til USA har vært en stående vits i byen i flere uker.

- Det er mulig han fikk ideen etter historien med «Pianomannen» i England. Du vet vel at han kommer fra Waldmünchen på tysk side, bare 17 kilometer herfra, sier en av innbyggerne til Aftonbladet.

Pianomannen ble funnet på en strand i England i fjor, og nektet å snakke med noen. I fem måneder var han et mysterium. Til slutt ble han avslørt som Andreas Grassl, en 20 år gammel sykepleier fra tyske Waldmünchen.

Fingeravtrykk
Flåtemannens identitet ble slått fast ved hjelp av fingeravtrykk fra München, der han ble pågrepet som ulovlig innvandrer for seks år siden. Fremdeles er det et mysterium hvordan han havnet på flåten.

- Flåtemannen selv tviholder på sin historie, og mener opplysningene om at han heter Jiri Kvapil er plantet hos svenske myndigheter av britisk etterretning, sier Peter Nydal ved det svenske grensepolitiet til Aftonbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.