*Nettavisen* Nyheter.

Picasso-verk stjålet fra museum i Rotterdam

Politibiler ved Kunsthal-museet i Rotterdam. Flere svært verdifulle og uvurderlige verk ble stjålet fra museet. Foto: Peter Dejong

Sju malerier, blant annet uvurderlige mesterverk av Picasso, Matisse, Monet og Gauguin, er stjålet.

16.10.12 21:31

Hvordan er fortsatt et mysterium.

Verkene er en del av en privat samling som for tiden blir vist i Kunsthal Rotterdam i Nederland.

Verken politiet eller museet kan gi noen konkret prisvurdering av maleriene som er blitt stjålet, men tyveriet er et av de groveste kunstverden har opplevd de siste årene. Ifølge politiet ble bildene stjålet en gang mellom mandag kveld og tirsdag morgen. Det er ennå ikke klart hvordan tyvene kom seg inn i bygningen.

Markering
Etter først å ha vært tilbakeholdne valgte museet tirsdag ettermiddag å offentliggjøre hvilke bilder som hadde blitt tatt. Offentliggjøringen skjedde i samråd med eieren Triton Fundation, som står for de 150 bildene som vises på utstillingen – en markering av museets 20-årsjubileum.

Her vises det eksempler på impresjonisme, ekspresjonisme og andre retninger innen moderne kunst, deriblant verker av Pablo Picasso, Claude Monet, Henri Matisse og Paul Gauguin, i tillegg til malerier laget av nederlenderen Meijer de Haan og briten Lucian Freud.

Flere millioner
Bildene som er stjålet, er Picassos «Tête d'Arlequin», Matisses «la Liseuse en Blanc et Jaune», Monets «Waterloo Bridge, London» og «Charing Cross Bridge, London», Gauguins «Femme devant une fenêtre ouverte, dite la Fiancée», Haans «Autoportrait» og Freuds «Woman with Eyes Closed».

Mange av verkene er verdt en million euro eller mer, fortalte Kunsthals tidligere leder Wim van Krimpen tirsdag.

Museet har ikke sin egen samling, men stiller ut forskjellige typer kunst, deriblant fotografier, skulpturer, design og mote. (©NTB)

MEST LEST PÅ NETTAVISEN:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.