RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pilot døde under landing

Sist oppdatert:
Et flymareritt ble til virkelighet da piloten på et charterfly fikk hjerteinfarkt og mistet bevisstheten under landing på Billund i Danmark.

Den dramatiske episoden fant ifølge Jyllands-Posten sted 4. juni i år, da et Airbus 320-fly fra det tyrkiske flyselskapet Onur Air skulle lande etter flyturen fra Ankara. Piloten, som var i midten av femtiårene, styrte flyet under innflygingen og da hjulene tok bakken.

I sekundene like etterpå gjenopptok han imidlertid ikke normal kommunikasjon med kapteinen, som satt i nabosetet i cockpiten, og oppbremsingen ble dermed ikke påbegynt.

Kapteinen advarte piloten, men da han ikke fikk svar, kunne han konstatere at piloten var bevisstløs. Kapteinen overtok kontroll over flyet, bremset opp, og kjørte det til terminalen.

Her fikk piloten medisinsk hjelp, men livet stod ikke til å redde.

Charterflyet var tomt da det landet i Billund, hvor det skulle hente reisende som skulle med selskapet Tyrkiet-Eksperten på ferie til den tyrkiske middelhavskysten.

Leder for den danske havarikommisjonen, Steen Halvorsen, sier han aldri har hørt om noe lignende tilfelle, Han understreker at sikkerhetsprosedyrene er lagt opp med tanke på at en slik situasjon kan oppstå, og at det derfor alltid er to piloter i cockpiten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere