*Nettavisen* Nyheter.

Piloten på krasjhelikopter var James Bond-veteran

Fløy blant annet helikopter i «Die another Day».

16.01.13 22:44

London: Piloten på helikopteret som krasjet i et bygg i London, var veteran fra flere store spillefilmer. Han fløy blant annet helikopter i James Bond-filmen «Die another Day».

Piloten Pete Barnes hadde også oppdrag under innspillingen av krigsdramaet «Redd menig Ryan», opplyste helikopterselskapet RotorMotion onsdag. Han hadde også omfattende oppdrag under sommerens olympiske leker i London.

- Han var en av de best kvalifiserte pilotene i Storbritannia, og vi er lamslåtte over at han er død, sa en talsmann for RotorMotion. Han var alene i helikopteret som krasjet, men en person på bakken omkom også i ulykken.

- Det var et under at det ikke gikk mye verre, sa politisjef Neil Basu til den britiske rikskringkastingen BBC. Fem mennesker ble brakt til sykehus med lettere skader, mens sju kunne dra hjem etter å ha fått behandling på stedet.

Helikopteret styrtet i en kran på toppen av en boligblokk som er under oppføring i bydelen Vauxhall nær elva Themsen sør for Londons sentrum. Politiet betegner krasjet som en ren ulykke, og tror ikke terrorister var innblandet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.