*Nettavisen* Nyheter.

Pilotene holdt på å besvime i luften

Foto: (Thinkstock)

- Det kom en panisk beskjed fra piloten over høyttalerne, sier en passasjer.

09.01.12 18:15

Et passasjerfly av type Airbus A321 fra British Airways ble nødt til å gjennomføre en nødlanding etter at begge pilotene holdt på å besvimte bak spakene.

Både flykapteinen og styrmannen meldte ifra om at de begge følte seg kvalme, svimle og trøtte etter å ha tatt av fra Heathrow flyplass utenfor London.

- Panisk beskjed
Passasjerer om bord i flyet skal ha hørt en panikkslagen flykaptein bedt et seniormedlem av besetningen om å komme for å bistå dem.

- Jeg var på flyet fra London til Glasgow i går som tok av fra Heathrow ved 16-tiden. Etter omtrent 20 minutter kom det en svært brå og panisk beskjed fra piloten over høyttalerne, skriver en av passasjerene på et nettsted for piloter, ifølge Daily Mail.

Begge pilotene fikk på seg oksygenmasker og klargjorde seg for å omdirigere flyet for å gjennomføre en nødlanding på Heathrow.

- Pilotene meldte ifra
British Airways bekrefter hendelsen som skjedde i forrige måned.

- Pilotene meldte ifra om at de var svimle, så som en forholdsregel og standardprosedyre, så tok de på seg oksygenmaskene, sier en talskvinne for flyselskapet.

Pilotene klarte å gjennomføre en nødlanding på Heathrow, men opplyste til legepersonell i ettertid at begge holdt på å besvime. Hendelsen blir nå gransket av den britiske havarikommisjonen, melder Daily Mail.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.