RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pingvin utnevnt til norsk oberst

Sist oppdatert:
I dag ble kongepingvinen Nils Olav utnevnt til æresoberst i den norske Garden.

Garden er i år med i militæroppvisningen Edinburgh Military Tattoo for sjuende gang, og det er i forbindelse med det skotske showet utnevnelsen har skjedd.

- Den andre gangen Garden var der borte i 1963 hadde vi en opptreden i zoologisk hage i Edinburgh. En av gardistene lurte på om ikke garden burde ha en maskot, og hvorfor ikke da en kongepingvin, sier gardens mediesjef Robin Brynildsen.

Det ble bestemt på stedet at man skulle ha en maskot i byen, og siden den gang har Garden betalt en årlig sum for at kongepingvinen Nils Olav skal ha det bra. Samtidig ble pingvinen utnevnt til visekorporal.

- Siden den gang har det blitt en tradisjon med oppstilling og forfremmelse av pingvinen de gangene vi har besøkt oppvisningen, sier Brynildsen.

Da Garden besøkte den zoologiske hagen i 2002 møtte det fram cirka 250 utenlandske journalister, og bildet av Nils Olavs forfremmelse kom på forsiden av det anerkjente Times Magazine.

- Rett nok er det ikke den samme kongepingvinen som har blitt forfremmet alle disse årene, men navnet og rangen til Nils Olav lever videre, sier Brynildsen.

I forbindelse med årets forfremmelse blir det også avduket en statue av kongepingvinen Nils Olav i en park i den skotske byen.

Se videoen av forfremmelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere