RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pinlig hore-tabbe fra Bush

Sist oppdatert:
President George W. Bush brukte et oppdiktet sitat for å bevise at Fidel Castro støtter sexturismen.

Forholdet mellom USA og Cuba er kjøligere enn på lenge etter at Bush anklaget Castro for å støtte sexturismen. Nå viser det seg at sitatet Bush bygde anklagene på er falskt.

- Diktatoren ønsker sexturisme velkommen, sa Bush i en tale til politifolk i Florida tidligere denne måneden. Castro skrøt av industrien, hevdet Bush ifølge Los Angeles Times.

- Dette er et sitat: «Cuba har de reneste og best utdannede prostituerte i verden», fortsatte han.

Problemet for Bush er at sitatet er oppdiktet. Det er ikke hentet fra selve talen, men fra en studentoppgave skrevet i 2001. Studenten beskrev en tale Castro har holdt om prostitusjon, men oversettelsen av sitatet var helt feil, avslører nettsiden The Register.

Det Castro egentlig sa, var ifølge nettsiden dette:

- Det finnes horer, men prostitusjon er ikke tillatt i landet vårt. Ingen kvinner tvinges til å selge seg til en mann, til en utlending, til en turist. De som gjør det gjør det frivillig... Vi kan si de er høyt utdannede horer og ganske sunne, for vi er det landet med færrest aids-tilfeller.

Det er ikke første gang Bush-administrasjonen ukritisk bruker studentoppgaver til å underbygge sin argumentasjon. Både britisk og amerikansk etterretning brukte en students teori om Iraks masseødeleggelsesvåpen som påskudd til å gå til krig mot Irak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere