RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pirater angrep supertanker

Sist oppdatert:
Væpnede pirater avbrøt onsdag et forsøk på å borde en supertanker som lå til kai i Sør-Irak.

Angrepet kom onsdag morgen, bare to uker etter at pirater angrep mannskapet på en supertanker som ventet på å laste råolje fra den samme havna. Mesteparten av Iraks råolje skipes ut fra Basra.

- Alarmen gikk da vektere kom over tre menn som var væpnet med lange kniver, en rifle og et maskingevær. Piratene flyktet i en motorbåt og det har ikke blitt meldt om skader, sier en talsmann for det regionale shipping-selskapet Gulf Agency Company (GAC) til Reuters.

Ifølge selskapet må kommersielle fartøy utvise ekstremt stor forsiktighet i og rundt disse dypvannshavnene.

- I lys av denne hendelsen bør man innføre strenge sikkerhetstiltak mot piratvirksomhet, sier GAC.

Zarqawi
Først denne uken har den amerikansk-ledede koalisjonen av marinestyrker økt sin patruljevirksomhet i og rundt oljehavnene i Basra, etter en annen episode 31. mai. Da stormet pirater 300.000-tonneren «Nord Millennium», som var ankret opp nær den samme havna.

I slutten av april ble sikkerheten skjerpet etter at en væpnet gjeng gikk om bord i et skip som lå til kai i området lastet med hvete. Sikkerheten ble økt i fjor etter at den søndre oljehavna i Basra ble utsatt for selvmordsangrep med båt fra gruppen til opprørslederen al-Zarqawi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere