*Nettavisen* Nyheter.

Pirater drept under kapringsforsøk

Indisk krigsskip kom norske «MV Maud» til unnsetning.

01.06.09 21:01

Den franske marinen overleverte mandag fire antatte pirater, to av dem døde, til myndighetene i Somalias nordøstre region Puntland. Dette melder AFP.

Ytterligere to pirater skal være sendt til sykehus til Djibouti.

Myndighetene i Puntland oppgir at to av piratene skal være drept av den indiske marinen, da piratene skal ha førsøkt å angripe et norskeid skip i Adengulfen torsdag, «MV Maud».

Skipet skal være registrert i Liberia, og ha hatt et mannskap på 10 personer.

Mottok nødanrop
Et indisk krigsskip oppgav sist uke at de hadde mottat nødmeldinger fra «MV Maud» om at en liten hurtigbåt med bevæpnede menn nærmet seg i høy hastighet.

Krigsskipet besvarte nødanropet, og sendte ut et helikopter fra skipet.

Da de fant «MV Maud», fyrte de varselkudd mot piratene - som var på god vei til å borde skipet. Piratene skal ha besvart ilden, og to av de ble skutt og drept, oppgir Puntlands utenriksminister Abdullahi Said Samator.

De overlevende piratene ble overlatt til et fransk krigsskip, mens det indiske krigsskipet skal ha eskortert det norske skipet trygt ut av Adengulfen.

Adenbukta skal i de senere årene ha vært plaget av piratvirksomhet av somaliske sjørøvere som kaprer skip. Hittil i år har det vært 114 piratangrep, i motsetning til 111 i hele fjor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.