RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pirater løslot kapret skip

Sist oppdatert:
Uten å ha mottatt løsepenger, løslot piratene det kaprede skipet.

Lasteskipet MV «Amani» fra Jemen ble kapret i Indiahavet forrige måned, som en av 40 kaprede skip så langt i år. Nå sier myndighetene i regionen Puntland i Somalia at piratene har satt fri lasteskipet og mannskapet på åtte, uten at det er utbetalt noen løsepenger, melder Reuters.

Skipet skal ha blitt satt fri tirsdag kveld, etter at lokale klanledere og regionale myndigheter ba piratene samarbeide.

En talsmann for myndighetene i Jemen sier piratene opprinnelig krevde to millioner dollar i løsepenger for å løslate skipet og mannskapet, hvorav tre var fra Jemen, tre fra Somalia og to fra Panama.

En bølge av piratangrep i den travle skipsleden i Adenbukta og utenfor kysten av Somalia har drevet forsikringspremiene i været, brakt kaprerne millioner av dollar i løsepenger og ført til at mariner fra flere land har sendt krigsskip til området.

MV «Amani» ble kapret 25. november mens det var på vei fra Mukalla i Jemen til Socotra Island med 507 tonn stål.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere