Pirater stanset av delfiner

Foto: Faksimile av Cri.cn.

Et lasteskip ble reddet fra et piratangrep da tusenvis av delfiner dukket opp i vannoverflaten.

15.04.09 10:53

Et kinesisk lasteskip var i ferd med å bli angrepet av pirater da redningen kom fra uventet hold.

Idet piratene nærmet seg skipet, dukket det opp flere tusen delfiner i vannkanten. Delfinene blokkerte sjøveien mellom de mistenkte piratene og skipet, noe som førte til at piratene snudde og forlot stedet, melder det kinesiske nyhetsbyrået Xinuha.

Det er ukjent når det mislykkede anslaget fant sted, men kinesiske radiokanaler meldte om hendelsen mandag.

Trappet opp aktiviteten
Somaliske pirater har den siste tiden trappet opp aktiviteten i Adenbukten til tross for militæraksjoner fra USA og Frankrike hvor til sammen syv pirater har blitt skutt og drept.

Bare i løpet av tirsdag var det flere anslag mot lasteskip i området. De to skipene «Sea Horse» og «Irene E.M.» ble kapret, mens lasteskipet «Safmarine Asia» kom seg unna et angrep. To egyptiske fiskefartøy ble også kapret av piratene samme dag.

Les også: Kapret to nye skip
Les også: - Mannskap bør få ha våpen

Onsdag ble det kjent at piratene gjorde nok et fremstøt mot et amerikansk lasteskip, «Liberty Sun», og avfyrte rakettdrevne granater mot fartøyet tirsdag. Men piratene klarte imidlertid ikke å borde skipet som fraktet bistand.

- Vi blir angrepet av pirater, vi blir beskutt med granater og kuler, fortalte et av besetningsmedlemmene, Thomas Urbik (26), i en e-post til sin mor, ifølge nyhetsbyrået AP.

Mannskapet om bord varslet den amerikanske marinen som ankom skipet noen timer senere. Men da var allerede piratene forduftet.

Kan skyldes rene tilfeldigheter
Øverstkommanderende Chris Davis, talsmann for Nato, sier at opptrappingen i piratvirksomheten de siste dagene kan skyldes rene tilfeldigheter.

- Dette kan være værrelatert, og ofte er det en situasjon hvor det oppstår en mulighet. Piratene er i grunn opportunister, sier han til BBC.

Rederier utbetalte 80 millioner dollar i løsepenger til somaliske pirater i fjor. Ifølge noen estimater holdes om lag 270 sjømenn som gisler av somaliske pirater på det nåværende tidspunktet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.