*Nettavisen* Nyheter.

Pirater truer med å brenne ektepar

Foto: AP (AP)

Seilbåten med de kidnappede britene ble funnet uten noen om bord.

29.10.09 15:44

Forrige fredag ble et britisk ektepar tatt til fange av somaliske pirater i Det indiske hav. Nå sier piratene, som hevder de holder britene som gisler, at de vil brenne knoklene dersom noen forsøker seg på en redningsaksjon.

- Vi advarer mot ethvert angrep på oss, og dette er et godt råd, ellers vil vi brenne knoklene til disse to menneskene. Hvis vi blir omringet av krigsskip, kommer vi til å sikte våpnene våre på de britiske turistene. De er gamle og vi vil ta vare på dem dersom vi ikke blir angrepet, sier piraten Hassan til The Times.

Rachel (55) og Paul Chandler (58) befant seg på en 38 fots lang seilbåt da piratene slo til. Ekteparet var på vei fra Seychellene til Tanzania.

Torsdag ettermiddag opplyste britiske myndigheter at den britiske marinen har funnet seilbåten til ekteparet, men det var ingen om bord, melder Sky News.

Piraten Mohamed Shakir understreker overfor avisen The Times at gislene anses å være svært viktige fordi de kommer fra et rikt land.

Les også: Kapret seilbåt trolig sett fra luften

Om lag 30 krigsskip fra blant annet EU og Nato er utplassert i Adenbukta med hensikt å forhindre piratvirksomhet i farvannet utenfor Somalia.

Gisselforhandler dr. James Alvarez forteller til nyhetskanalen at familien til Rachel og Paul Chandler må basere seg på å betale løsepenger til piratene.

- En av tingene med pirater, er at de tror at de som er tatt som gisler faktisk har penger. Hvis du er hvit og har en båt, så er inntrykket at du har penger, sier Alvarez til Sky News.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.