RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pirater trygge i Sverige

Sist oppdatert:
Svenske fildelere som begår lovbrudd kan føle seg trygge. Politiet kan ikke kreve å få utlevert identiteten til aktører på fildelingsnettverk.

I Sverige kan politiet kun få utlevert identiteten til brukeren av en IP-adresse hvis lovbruddet personen har begått kvalifiserer til fengselsstraff. Problemet for politiet er at ingen i landet har blitt dømt til mer enn bøter for fildeling, selv om brudd på opphavsretten kan føre til fengselsstraffer, skriver Digi.

Politiet anket en dom mot en fildeler som bare ble dømt til bøter. Han innrømmet å ha gjort en film tilgjengelig på et fildelingsnettverk. Anken ble forkastet fordi det ikke lå noen kommersielle motiv bak fildelingen.

- Jeg tolker beslutningen som en klar beskjed om at fildelere som ikke tjener penger på fildelingen, ikke skal få strengere straff enn bøter, sier Håkan Roswall, aktor i saken til TV4.

Det betyr at politiet ikke lenger kan spore private fildelere.

Roswall forteller at det nå må en lovendring til for at politiet skal kunne ta fildelerne.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere