*Nettavisen* Nyheter.

Pistorius tilbake i retten for å motta sin straff

I september ble Oscar Pistorius kjent skyldig i uaktsomt drap på kjæresten Samantha Taylor. Rettsmøtet om straffeutmålingen starter mandag, men det kan komme til å vare i flere dager. Foto: Privat (Instagram)

Den sørafrikanske idrettsstjernen Oscar Pistorius ankom mandag morgen retten i Pretoria for straffeutmålingen i forbindelse med drapet på kjæresten Reeva Steenkamp.

I september ble Pistorius kjent skyldig i uaktsomt drap på kjæresten. Rettsmøtet om straffeutmålingen starter mandag, men det kan komme til å vare i flere dager.

27 år gamle Pistorius risikerer opptil 15 år i fengsel, men kan også ende opp med å forlate rettslokalene som en fri mann. En dom for forsettlig eller overlagt drap ville ha medført en fengselsdom, men i Sør-Afrika er den nedre strafferammen for uaktsomt drap samfunnstjeneste.

Etter straffeutmålingen kan både påtalemyndigheten og Pistorius selv anke saken.

Den funksjonshemmede idrettsstjernen, kjent som «Blade Runner», har tilstått drapet på kjæresten, men har hele tiden hevdet at han trodde det var en innbruddstyv han skjøt gjennom døren, og at han handlet i selvforsvar. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.