RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pizzabud med bombe lenket til halsen

Sist oppdatert:
Med en bombe festet rundt halsen ved hjelp av denne kragen, ble pizzabudet Brian Wells tvunget til å rane en bank. Politiet håper bildet kan bidra til å løse saken. Se web-TV her.

Det handler om et av de mest bisarre ranene i amerikansk historie. Pizzabudet Brian Wells (46) hadde dratt for å levere en pizza på et avsidesliggende sted. En time etter dukket han opp i en bank i byen Erie, Pennsylvania, med en bombe rundt halsen. Han ga en lapp til betjeningen om at det dreide seg om et ran, og fikk utbetalt et pengebeløp.

Ikke lenge etter ble han stanset av politiet, men før bombeeksperter kom til stedet gikk bomben rundt Wells’ hals av. Før han døde rakk Wells å forklare til politiet at noen hadde festet bomben rundt halsen hans, og tvunget ham til å utføre ranet.

Eksperter undersøker liket av Wells like etter eksplosjonen.
Eksperter undersøker liket av Wells like etter eksplosjonen.

Nå offentliggjør FBI bilder av mekanismen som ble brukt for å feste bomben rundt halsen til Wells, i håp om å få nye ledetråder i saken.

- Vi tror at denne innretningen ble laget eksklusivt for denne hendelsen. Vi håper at ved å vise bildet, vil noen kjenne igjen instrumentet, metallet eller låsemekanismen og ringe oss med tips, sier FBI-agent Bob Rudge til CNN.

Rudge sier at etterforskerne ikke har klart å finne noe kommersielt bruk for anordningen, og at de derfor tror at den ble laget akkurat for dette bruket.

Politiet har heller ikke funnet noen sammenheng mellom ranet og Wells’ død og dødsfallet til en kollega av 46-åringen. Robert Pinetti ble funnet død hjemme hos sine foreldre dagen etter ranet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere