RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Plageånd tatt i Australia

En australsk mann er nå under etterforskning for å ha sendt flere milliarder spam-meldinger.

Det australske kommunikasjons- og medietilsynet har nå innledet etterforskning av en australsk man som skal ha sendt flere milliarder e-poster med reklame for Viagra.

Lite sofistikert operasjon
Sofistikerte spammere tar ofte kontroll over datamaskiner verden over med trojanere, og benytter disse til å sende ut spam.

Australieren skal derimot ha gjort noe langt enklere: Ifølge det nederlandske post- og teletilsynet skal mannen ha leid 35 servere fra en nederlandsk leverandør for å gjennomføre spammingen. Å leie komersielle servere gjør det langt enklere å spore bakmennen for spamminoperasjonene.

Flere milliarder
- Disse 35 serverene ble brukt for å sende spam dag inn og dag ut i minst et år, sannsynligvis lenger, sier Danyel Molenaar, prosjektleder i tilsynet til AP.

- Han har sannsynligvis sendt milliarder på milliarder med e-post.

Ifølge myndighetene har han sendt minst to milliarder spam-meldinger, men sannsynligvis mye mer.

Strenge lover
Australske myndigheter har nå gjennomsøkt mannens hus for å finne bevis for aktiviteten. Mer informasjon er så langt ikke kjent.

Australia har svært strenge lover mot spamming. Landets innbyggere kan bli dømt for spamming selv om selve e-postene er generert fra andre land.

Straffen for spamming i Australia er fra 220.000 til 1,1 million australske doller per dag – rundt 1-5 millioner kroner.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere