RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Plan-kontor angrepet

Sist oppdatert:
Flere personer ble drept da væpnede menn gikk til angrep på hjelpeorganisasjonen Plans kontor i Mansehra i Pakistan.

Plans kontor i Mansehra i Pakistan ble mandag ettermiddag lokal tid sprengt i luften av mellom seks og 12 ukjente gjerningsmenn. Tre medarbeidere er foreløpig bekreftet omkommet, skriver Plan Norge i en pressemelding.

Ytterligere en person, som besøkte kontoret, mistet livet i eksplosjonene, får Nettavisen opplyst av Plan Norge.

- Skjøt vilt rundt seg
- Gjerningspersonene løp inn og begynte å skyte vilt rundt seg før de rømte lokalene og tre eksplosjoner gikk av. Det er ingenting som tyder på at angrepet var et selvmordsaksjon, sier Jørgen Haldorsen til Nettavisen over telefon fra Islamabad.

Haldorsen er tidligere katastrofeleder i Plan Norge og fungerer i dag som leder for Plans operasjoner i Mansehra.

(Artikkelen fortsetter under).

218875

Ingen nordmenn
I tillegg er tre personer hardt skadd. Tilstanden til en av disse var lenge beskrevet som kritisk, men vedkommende er nå utenfor livsfare. Døde og sårede er ennå ikke identifisert, men alle er pakistanere.

Kontoret som nå er utbrent, har normalt 28 ansatte.

- Plan har ikke mottatt trusler eller lignende i forkant av dette angrepet. Vi har ingen formening om dette var rettet mot enkeltpersoner, direkte mot Plan eller mot det arbeidet vi representerer, sier Haldorsen.

- Vi har lenge vært bekymret for den sterkt økende volden i Pakistan og er sjokkert over det som synes å være et umotivert angrep på et av våre kontorer, sier generalsekretær Sandro Parmeggiani i Plan Norge.

Alt Plans arbeid i landet er nå foreløpig stoppet opp.

Hjelpeløse
- Det blir stadig vanskeligere å drive humanitært arbeid i landet. Plan har alt truffet strenge sikkerhetstiltak, men vi står hjelpeløse mot slike angrep, sier generalsekretæren.

Plans landteam i Pakistan arbeider nå med å få oversikt over situasjonen og få på plass et støtteapparat for rammede og pårørende. Plan Norge har løpende kontakt med staben i Pakistan.

Plan Norges tidligere katastrofeleder Jørgen Haldorsen leder i dag våre operasjoner i Mansehra, men var selv ikke til stede under angrepet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere