RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Planla å skyte Chirac – risikerer livstid

27-årige Maxime Brunerie risikerer livstid i fengsel for å ha forsøkt å skyte Frankrikes president Jacques Chirac under en parade for to år siden. Mandag startet rettssaken.

Brunerie, som skal være medlem av en høyreorientert ekstremistgruppe, har innrømmet at han forsøkte å drepe Chirac under paraden på nasjonaldagen 14. juli for to år siden, melder nyhetsbyrået AP.

27-åringen stod plassert sammen med andre tilskuere langs Paris' hovedgate Champs-Eysees for å se paraden. Han skal ha trukket fram en rifle og avfyrt et skudd med Chirac, idet presidenten kjørte forbi i åpen bil.

Folk som stod i nærheten skjøv løpet opp i luften idet skuddet ble avfyrt, før politifolk kom til stedet og fikk lagt mannen i bakken. Chirac ble ikke skadd i hendelsen.

Da han ble pågrepet, forsøkte Brunerie å skyte seg selv. Han har senere forklart at han er lei seg for at han ikke klarte å gjennomføre dette, fordi han ønsket å bli berømt gjennom sin død.

Eksperter har uttalt at Brunerie er mentalt svekket, men i hvert fall delvis ansvarlig for sine handlinger. Det er ventet at dom i saken faller fredag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere