*Nettavisen* Nyheter.

Planla finans-terror

Nye, konkrete terrorplaner mot finansinstitusjoner i Storbritannia og USA er funnet på datamaskinen til en al-Qaida-mistenkt.

02.08.04 13:51

Pakistanske embetsmenn skal ifølge Sky News ha bekreftet at planer for angrep mot Storbritannia og USA er funnet på en datamaskin som tilhører Khalfan Ghailani fra Tanzania. Han mistenkes for å ha tilknytning til terrornettverket al-Qaida. Ghailani ble pågrepet 25. juli i år i den pakistanske byen Gujrat.

Pakistansk etterretning skal ha funnet dokumenter som viser hvordan al-Qaida har overvåket bygningene til finansinstitusjonene i Washington, New York og New Jersey.

Beslaget, som styrker mistanken om at al-Qaida har godt plasserte informanter i USA, kan være bakgrunnen for at USA søndag høynet sin terroberedskap til høyeste nivå.

- Vi har noe e-post fra Ghailanis PC om angrep i USA og Storbritannia, sa pakistansk informasjonsminister Sheikh Rashid Ahmed til nyhetsbyrået AP mandag.

13. juli arresterte pakistanske tjenestemenn ifølge NTB dataingeniøren Muhammad Naeem Noor Khan (25). Han skal ha brukt og styrt et av terrornettverkets kommunikasjonssystemer, hvor opplysninger ble overført ved hjelp av kodede beskjeder, skriver New York Times.

To automatrifler av typen AK-47, to datamaskiner, lagringsmedier og store mengder med utenlandsk valuta ble beslaglagt i forbindelse med arrestasjonen av Ghailani. Sammen med ham ble flere andre arrestert, blant dem hans kone og barn.

Myndighetene i Pakistan tror Ghailani og hans gruppe planla og rømme Pakistan med falske pass. Gujrat er kjent som et knutepunkt for dokumentforfalskning og menneskesmugling i i Pakistan, skriver AP. Ghailani var ettersøkt i forbindelse bombeangrepene som rammet to amerikanske ambassader i Tanzania og Kenya i 1988.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.