RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Planla flyangrep mot Det hvite hus

Sist oppdatert:
Et femte fly skulle kapres og styrtes inn i Det hvite hus 11. september 2001.

Det fortalte Al-Qaida-medlemmet Zacarias Moussaoui i retten mandag, melder AP.

Moussaoui, som er den eneste som er blitt tiltalt for medvirkning til terrorangrepet 11. september, fortalte at han sammen med «sko-bomberen» Richard Reid planla å kapre et fly og kjøre det inn i Det hvite hus samme dag som to fly kjørte inn i World Trade Center.

Moussaoui har tidligere sagt at et angrep på Det hvite hus etter planen skulle inntreffe etter 11. september, dersom USA nektet å løslate en radikal egypter fra fengsel.

Richard Reid ble pågrepet da han forsøkte å utløse en bombe i sin egen sko ombord på et American Airlines-fly som var på vei fra Paris til Miami. Det var 197 personer ombord.

Moussaoui, som er fransk statsborger av marokkansk opprinnelse, har tidligere sagt i retten at han visste at World Trade Center-angrepet kom til å skje og at han løy til etterforskerne da han ble arrestert i august 2001 fordi han ville at angrepene skulle gjennomføres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere