RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Et forslag til veiprosjektet som vil linke Storbritannia til USA ble nylig lagt frem for Russlands president, Vladimir Putin.
Et forslag til veiprosjektet som vil linke Storbritannia til USA ble nylig lagt frem for Russlands president, Vladimir Putin. Foto: Pool/Reuters

Planlegger verdens lengste sammenhengende vei

I fremtiden vil du kanskje kunne kjøre fra Storbritannia til Alaska gjennom Russland - på en omkring 20.000 kilometer lang sammenhengende vei.

Prosjektet «Trans-Eurasian Belt Development» er en transportrute som vil strekke seg over halve kloden - fra Storbritannia over Europa, hele Russland og Asia, før det ender i Alaska.

Forslaget ble nylig lagt frem av Vladimir Yakunin, lederen for den russiske jernbanen, til president Vladimir Putin.

Prosjektet innebærer både motorvei, høyhastighetstog, olje- og gassrør og nye muligheter for elektrisitet og vann. 

(Saken fortsetter under bildet)

Lederen for den russiske jernbanen, Vladimir Yakunin, presenterte nylig forslaget for «Trans-Eurasian Belt Development» for president Vladmir Putin.

Vil kunne bidra til utvikling 

«Trans-Eurasian Belt Development» blir sett på som en måte å forvandle Russland til et knutepunkt for transport - og med dét bidra til vekst i den russiske økonomien og trekke nye former for turisme til landet. 

Les også:Blodsporet gjennom Sibir

- Prosjektet er veldig ambisiøst og dyrt, men det vil løse mange problemer knyttet til utviklingen av den enorme regionen, skal Vladimir Fortov - leder av det russiske vitenskapsakademiet - ha sagt, i følge The Siberian Times

Et røft overslag av hva prosjektet vil koste anslår flere trillioner dollar, ifølge The Siberian Times.

Yakunin skal imidlertid ha insistert på at mulighetene transportstrekningen fører med seg vil veie opp for de store investeringene. 

(Saken fortsetter under bildet)

Vladimir Fortov (foran, til høyre) under et møte for det russiske vitenskapsakademiet.

Reisende får ordentlig vei

Veien som presenteres i planen vil kunne bli verdens lengste sammenhengende veistrekning, omkring 20.000 kilometer lang. Med andre ord vil prosjektet gi reisende mulighet til å for første gang kjøre hele veien fra Storbritannia til USA på ordentlig motorvei, skriver Daily Mail.

Per dags dato finnes det veier som strekker seg over store deler av Russland, men disse er av varierende standard, spesielt øst i landet.

Les også:De fineste togturene

Hvis ideen blir en suksess, er det ventet at den vil kunne bidra til både utviklingen av nye byer og et stort antall nye jobber i Russland, i tillegg til en ytterligere utvikling av Sibir og deler av Asia.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere