Playboy var først på Mars

Foto: (Nasa)

David Bowie synger om edderkopper på Mars, men nye bilder viser at Playboy var der først og satte fra seg en kanin. Eller...? Se bildet her.

09.03.04 10:37

Da Nasa-forskere satt og studerte nye bilder fra Mars, tatt av kjøretøyet Opportunity fant de et snodig lite vesen. En liten gjenstand som minner om den kjente Playboy-kaninen ligger like ved landingsfartøyet.

Den gulaktige tingen er 4-5 centimeter lang og ligger på sletten Meridiani Planum der Opportunity er på ekspedisjon. Forskerne fant også ut at gjenstanden beveget seg fem til seks meter med vinden.

- Det var ingen tegn til spor i jorden etter at den beveget seg. Den var lett nok til ikke å sette «fotavtrykk», sier forskeren Jeff Johnson

- Teamet vårt tror denne rare gjenstanden er en del av et mykt materiale som ganske sikkert kommer fra vårt kjøretøy, sier Rob Manning, sjefsingeniør for landingen.

- Vi kan ikke si nøyaktig hvor den kom fra, men vi kan si at det finnes flere muligheter: bomullsisolering, omslag og innpakning fra airbagen eller pappisolering fra gassgeneratoren. Listen bare fortsetter. Vi tror ikke det er materiale fra fallskjermen, på grunn av fargen, sier Manning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag