*Nettavisen* Nyheter.

PLO-leder unnslapp skuddveksling

To medlemmer av de palestinske sikkerhetsstyrkene ble skutt og drept da PLO-leder Mahmud Abbas besøkte et sørgetelt i Gaza.

14.11.04 20:55

Det hevder medisinske kilder, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Skuddvekslingen varte i rundt 10 minutter ved et sørgetelt satt opp ved Arafats tidligere Gaza-hovedkvarter.

Fire andre mennesker ble skadd, men Abbas selv kom uskadd fra hendelsen. PLO-lederen var nettopp ankommet sørgeteltet for å motta kondolanser etter Arafats død.

- Det er ingen politisk eller personlig dimensjon knyttet til det som skjedde, sa Abbas til palestinsk fjernsyn søndag.

Selv forklarte Abbas at skytingen var et resultat av krangling mellom personer i den væpnede sikkerhetsstyrkene og medlemmer av Fatah-bevegelsen.

Ifølge vitner varte skuddsalvene i flere minutter. Rundt fem minutter etter Abbas ankom skjøt væpnede menn i lufta. Også livvaktene til Abbas skal ha skutt i lufta, ifølge Associated Press.

Tv-bilder fra AP viste rundt 20 menn som gikk inn i teltet etter at Abbas og hans følge kom til stedet. De væpnede mennene som var kledd i grønt ropte at Abbas var en agent for amerikanerne.

Livvaktene til PLO-lederen skal ha ført ham til et hjørne av teltet, mens andre sørgende flyktet over plastikkstoler. Abbas ble ført til palestinernes hovedkvarter etter skytingen, ifølge vitner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.