RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Plukket opp ransofre på byen

Sist oppdatert:
I to år oppsøkte paret regelmessig folk på byen, dopet dem og rundstjal hjemmene deres.

Paret, som er i begynnelse av 30-årene, oppsøkte regelmessig utesteder i Stockholm. Der klarte de å komme i kontakt med ulike gjester for så å systematisk rane dem eller svindle dem for penger, skriver Dagens Nyheters nettutgave.

Utover kvelden pleide paret å tilby gjestene skyss hjem. Skyssen skjedde vanligvis i pirattaxi, og på veien hjem fikk gjestene drinker som inneholdt dop. Ved flere anledninger fikk paret bli med inn i gjestens hjem for å drikke kaffe. Da puttet de sovemiddel i huseierens kaffekopp.

I flere tilfeller plyndret det utspekulerte paret husene for nesten alt inventar, men det var særlig bankkort de var ute etter. Svindlerne klarte å tappe stjålne bankkort for mer enn halvannen million kroner før kvinnen ble avslørt ved en overvåket minibank i mars.

Torsdag ble paret dømt til ni og åtte års fengsel for blant annet grovt ran og grovt bedrageri. Paret må i tillegg betale til sammen over halvannen million i erstatning. Både mannen og kvinnen nekter straffskyld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere