RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politi fant synder på Google

(EPA)
Sist oppdatert:
Nå er det enda en ting kriminelle må se opp for.

Amerikanske Gregory Barnes er antakelig den første politibetjenten i verden som har fått has på en lovbryter ved hjelp av Google Earth.

Politimannen fra Florida klarte ved hjelp av tjenesten å spore opp og arrestere en mann, som dumpet sin 18 fot lange og et tonn tunge båt nær sitt hjem, ifølge amerikanske medier.

La kortene på bordet
Barnes tok nettet i bruk etter at han hadde oppdaget den dumpede båten, strippet for alle registreringsspor til sin rettmessige eier.

Ved hjelp av Google Earth kunne betjenten sjekke om den aktuelle båten var å se på noen av tjenestens arkiverte satellittbilder. På denne måten oppdaget han et uskarpt bilde av båten, like ved der den var dumpet. Da betjenten oppsøkte personen som bodde i nærheten innrømmet han at han og sønnen hadde vraket båten.

Miljøsynderen betegnet handlingen som idiotisk, noe som neppe har endret seg i ettertid.

Risikerer fengsel
Tre dager etter at han ble tatt fraktet nemlig sønnen båten til en søppelfylling, der det kun kostet 18 dollar å bli kvitt den. Men på grunn av at han ble tatt med buksene nede risikerer 57-åringen nå både en bot på 5.000 dollar og fengsel i opptil fem år.

Google Earth er et program fra Google der man kan se bilder fra hele verden. Dette er både satellittbilder og bilder av landskap og bygninger i 3D. Det er ikke like god oppløsning på alle bildene, men på noen steder, gjerne større byer, er bildene veldig detaljerte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere