Politi på sexbåten i natt

AYIA NAPA (TV 2 Nettavisen): Da den skandaleombruste båten «Apa Queen» la til kai etter den første festturen etter avsløringer om sexorgier om bord, stod politiet på kaien og ventet.

27.06.04 14:27

Til tross for rapporter om at båten ikke kom til å legge fra kai, la «Apa Queen» ut på nytt tokt klokken 20.00 (lokal tid) lørdag kveld. Politiet hadde tidligere varslet at båten ikke kom til å få seile på grunn av etterforskningen de har iverksatt, etter at bilder av det som beskrives som en sexorgie om bord i båten, kom i politiets hender tidligere i uken.

- Jeg har sittet i arrest i 24 timer. Meg og to andre fra båten. Men de lot oss gå i dag, sier kaptein Christos Kremastos til TV 2 Nettavisen.

Lørdag kveld var han tilbake på jobb, tydelig sliten etter lange politiavhør og en natt i varetekt.

Tatt imot av politiet
Med på partycruiset var 150 feststemte ungdommer i alderen 18 til 25 år. Det var fem svensker med på lørdagens cruise. Resten var hovedsakelig briter. Lørdagens cruise var det første etter at nyheten om en sexorgie om bord gikk verden rundt denne uken.

Etter fire timer i farvannet utenfor kysten av Kypros la båten, med svært feststemte ungdommer til kai i natt. På kaien ventet havnepolitiet.

- Dette er kun en rutinekontroll. Vi teller over hvor mange som var med og sjekket at det stemmer med det oppgitte tallet passasjerer, sier en politibetjent til TV 2 Nettavisen.

De to betjentene som gjennomførte kontrollen noterte også navnet på mannskapet som hadde vært med på turen.

Skjerpet kontroll
Etter det TV 2 Nettavisen forstår holder nå politiet båten under oppsikt for å se til at lignende episoder ikke skjer på nytt. Kypriotisk politi og turistminister George Lillikas frykter episoder som dette kan ødelegge ferieøyas rykte.

Ifølge sjefen for lørdagens cruise, en britisk mann som bare vil oppgi fornavn, forekommer disse kontrollene bare to ganger i året.

- Vi ringer inn antall passasjerer til havnepolitiet når de legger fra kai. Det er dette de kontrollerer når vi legger til kai, sier John til TV 2 Nettavisen.

Han var tydelig irritert og stresset over politiets fremmøte. Også han hadde tilbrakt det siste døgnet i politiets varetekt.

- Grove sexscener
Båten har i verdenspressen gått under navnet «Fantasy». Det viser seg nå at dette ikke er navnet på båten som har vært brukt. Selskapet som selger partycruisene kaller seg derimot for «Fantasy boat party».

Ifølge kypriotisk politi har de bilder som viser svært grove sexscener om bord. Selv sier mannskapet på «Apa Queen» at dette aldri har skjedd. De røper imidlertid at folk til stadighet har sex om bord, men det oppfordres ikke til det av mannskapet.

- Men vi prøver ikke å stoppe det, sier en av dem til TV 2 Nettavisen.

TV 2 Nettavisen var med på lørdagens cruise, som eneste journalist om bord, og kommer med en lengre reportasje mandag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.