RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politi-topp: - Rinkeby er nesten som en krigssone

- KRIGSSONE: Sveriges nye politisjef i kampen mot organisert kriminalitet, Lise Tamm, sier at bydelen Rinkeby er en krigssone. Christine Olsson / Sweden OUT/YouTube
- KRIGSSONE: Sveriges nye politisjef i kampen mot organisert kriminalitet, Lise Tamm, sier at bydelen Rinkeby er en krigssone. Christine Olsson / Sweden OUT/YouTube
Sist oppdatert:
Sveriges nye politisjef i kampen mot internasjonal og organisert kriminalitet, mener Sverige kan lære av Colombia og El Salvador.

Fra nyttår tar Lise Tamm over som leder for den svenske Riksenheten mot internasjonal og organisert kriminalitet.

I et intervju med Studio Ett, sier hun at Sverige kan lære fra Colombia og El Salvador.

- Rinkeby er nesten som en krigssone. Når politiet arbeider der jobber de som forsvaret skulle gjort, sier hun til Sveriges Radio.

RINKEBY: Sylvi Listhaug besøkte Rinkeby i sommer.

- Og da tenker jeg: Hvordan har de gjort det i Colombia når de avvæpnet Farc-geriljan. Hvordan har de gjort det i El Salvador når krigen var slutt? Hvordan har man gjort det i andre deler av verden, der man har slike store problemer i mange, mange år? Finnes det en løsning, så må man tenke utenfor boksen.

Les også: Dette er Sveriges «lovløse land»

Anders Ygeman.

Tamm mener at løsningen også må ligge i å gi sosialmyndighetene flere vertøy for å fange inn ungdom som kommer skeivt ut.

Les også: Politiet beskriver Sverige som et «smørbrødbord» for kriminelle

Bydelen Rinkeby i Sverige har blitt omtalt en rekke ganger i Norge, som skrekkeksempelet på hva dårlig integrering og gettofisering av bydeler kan føre til. Bydelen er en av flere såkalte «no-go»-soner der politiet ikke har kontroll. I valgkampen dro innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) på en mye omtalt tur dit.

Tidligere innenriksminister Anders Ygeman avviser at Rinkeby er en krigssone.

- Politiet der er aktive og gjør en bra jobb, sier han, som nå er Socialdemokraternas gruppeleder i Riksdagen.

Han sier at antall skytinger går ned i tidligere utsatte områder, og at man i Malmø har arrestert 80 - 90 personer i kampen mot de kriminelle.

- Vi trenger ikke å overdramatisere situasjonen, sier han.

Les også: Politiet tror noen tente på politibil i Oslo

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere