RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politidrapsmann henrettet med gift

Sist oppdatert:
En tidligere redningsdykker ble torsdag kveld henrettet i den amerikanske delstaten Alabama. Mario Centobie var dømt for drapet på en politimann.

39-årige Centobie motsatte seg selv forsøk på å stanse henrettelsen, melder nyhetsbyrået AP. Hans forsvarer hevdet blant annet at han ikke er mentalt tilregnelig, mens Centobie selv sa at han er ved sine fulle fem, men at han foretrakk å dø fremfor et liv i fengsel. Mannen var dømt for å ha tatt livet av politioffiseren Keith Turner i 1998.

Mario Centobie jobbet som dykker i brannkorpset i Mobile County, og høstet heder da han i 1993 deltok i redningsaksjonen etter en togulykke hvor 47 mennesker mistet livet.

Et år senere gjorde han seg imidlertid bemerket på negativt vis, da han kidnappet sin fraflyttede kone og deres seks år gamle sønn. Centobie ble dømt til 40 års fengsel for kidnappingen, men lyktes å rømme sammen med en medfange året etter. Under flukten skjøt og drepte han politimannen Keith Turner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere