*Nettavisen* Nyheter.

Politiet: - Flyktninger kastet over bord i Middelhavet

En gruppe flyktninger venter på å forlate kystvaktens båt etter å ha blitt reddet på Middelhavet onsdag. Foto: Guglielmo Mangiapane (Reuters / NTB Scanpix)

Italiensk politi har pågrepet 15 flyktninger som skal ha kastet 12 andre flyktninger over bord etter en krangel i en båt i Middelhavet.

17.04.15 09:22

- Ofrene var kristne, mens gjerningsmennene var muslimske, sier politiet i Palermo i en uttalelse torsdag.

De 15 pågrepne er siktet for religiøst motivert, overlagt drap, og fra Senegal, Mali og Elfenbenskysten. De tolv ofrene var fra Nigeria og Ghana, ifølge politiet.

Overlevende har fortalt «grusomme» historier om hvordan de «kjempet mot å bli druknet», heter det i politiets uttalelse. Båten der konflikten brøt ut, satte ut fra kysten av Libya tirsdag og hadde rundt 100 personer om bord.

Giovanni Abbate i Den internasjonale flyktningorganisasjonen (IOM) sier det ikke er første gang konflikter mellom desperate flyktninger som krysser Middelhavet har et dødelig utfall:

- Det kan oppstå ekstreme spenninger om bord, alt kan skje, sier Giovanni.

Rundt 10.000 flyktninger har blitt reddet i Middelhavet bare siden fredag, ifølge IOM, som kaller den pågående flyktningbølgen «ekstraordinær».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.